De verhuizing

Eindelijk de dag van afhalen breekt aan

Vooreerst willen we u vragen tijdig op de gemaakte afspraak te komen daar er dikwijls nog mensen net na u een afspraak hebben, we willen de overdracht niet overhaast laten verlopen maar de tijd nemen om al je vragen gepast te beantwoorden.

De dag van verhuizing breekt aan, een transportkist is aangewezen. Deze transportkist bied de nodige verluchting en veiligheid tijdens het vervoer van het konijntje(s).  Best is een plastic transport box , deze zijn handig en sterk maar hoeft zeker niet de duurste te zijn. Later komt deze nog goed van pas om bv naar de dierenarts te gaan voor hun jaarlijkse entingen en check up.

Best is de reistijd naar hun nieuwe thuis zo kort mogelijk te houden, zeker in geval van extreem warm weer, ook om stress te voorkomen . 

Bij thuiskomst is het steeds aangewezen het konijntje(s) zo snel mogelijk in hun hok te plaatsen, best een dagje rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving alvorens ze te vertroetelen. Je kan de eerste momenten best tegen ze praten om ze gerust te stellen en ze aan je te laten wennen. Zodra ze zich beginnen wassen, eten en drinken voelen ze zich thuis, meestal met de hangoordwerg gebeurt dit vrij snel en zijn ze ook zeer nieuwsgierig.

Een nieuwe thuis is een nieuwe omgeving, nieuwe geuren, nieuwe geluiden en dat moet weer effe terug wennen.