Bezoek aan de kwekerij

Is een bezoekje vooraf nodig aan de kwekerij?

Wanneer mensen een puppy of kitten kopen is het altijd spannend om een spruit te gaan kiezen uit het nest. Dit doe je niet zo maar, het gaat hier trouwens ook om heel veel centen meestal, en hier zijn ook weinig of geen gezondheidsrisico’s aan verbonden voor de dieren, jonge honden en katten zijn niet zo gevoelig aan stress en vreemde dingen. Bij konijnen werkt dit laatste aspect helaas net iets anders…

Meermaals krijgen we de vraag om een keertje te komen kijken naar de konijntjes met de kinderen, dit heeft verschillende redenen, meestal is dit de bedoeling van een zondaguitstap of amusement voor de kids en schuimen ze meerdere kwekers af of om eerst de mooiste kleurtjes uit de nestjes te kunnen kiezen wat niet echt fair is tegenover andere mensen die al effe wachten op een konijntje. Onze telefoon staat alle jaren met het Paas- en Pinksterweekend roodgloeiend om dan dringend een konijntje te kunnen komen kiezen, dit zijn meestal ook de impulsaankopen. Verschillende fokkerijen bezoeken is een heel gevaarlijk spel is, niet voor u zelf maar wel voor de konijntjes die ze overal gaan vastnemen en aaien, de laatste krijgen alle bacteriën en virussen over zich heen gepaard gaande met stress. Dit is de hoofdreden waarom er zoveel konijntjes sterven die op markten worden gekocht. Voedsters en jongen kunnen best zoveel mogelijk met rust gelaten worden, vreemde mensen in het hok zijn vreemde geluiden, vreemde geuren, vreemde bacteriën. Vooral jonge konijntjes zijn hier heel gevoelig aan. In het verleden hebben we het wel toegestaan, elke zondag werd helemaal in beslag genomen, mensen die veel te laat komen, gewoon zonder verwittigen niet komen opdagen en meer van die fratsen. Sinds Corona en meerdere nare ervaringen zijn we dus hiermee gestopt, 1 keer is er zelfs een nog veel te jong konijntje gestolen. Mensen die echt live willen kiezen stuur ik graag door naar dierenwinkel of markt.

Konijntjes kunnen enkel gereserveerd worden via de site, zo heeft iedereen gelijke kans, bij afhaling van konijntjes mag je al de hokken en dieren zeker zien, en alle vragen stellen waar je mee zit, we hebben niets te verbergen en willen zo transparant mogelijk zijn.

We hopen op ieders begrip voor het welzijn van de dieren en sinds de Corona ook voor ons en uw welzijn.