Bezoek aan de kwekerij

Is een bezoekje vooraf nodig aan de kwekerij?

Wanneer mensen een puppy of kitten kopen is het altijd spannend om een spruit te gaan kiezen uit het nest. Meestal gaat het hier ook om heel veel centen , een bezoek aan kennel of cattery brengt ook weinig of geen gezondheidsrisico’s met zich mee voor de dieren, jonge honden en katten zijn niet zo gevoelig aan stress en vreemde dingen. Bij konijnen werkt dit laatste aspect helaas net iets anders…

Meermaals krijgen we de vraag om een keertje te komen kijken naar de konijntjes met de kinderen, dit heeft verschillende redenen, meestal is dit de bedoeling van een zondaguitstap en worden meerdere kwekers afgeschuimd om eerst de mooiste kleurtjes uit de nestjes te kunnen kiezen wat niet echt fair is tegenover andere mensen die al effe wachten op een konijntje.Verschillende fokkerijen bezoeken is een heel gevaarlijk spel is, niet voor u zelf maar wel voor de konijntjes die vastgenomen en geaaid worden overal, de laatste krijgen alle bacteriën en virussen over zich heen gepaard gaande met stress. Dit is de hoofdreden waarom er zoveel konijntjes sterven die op markten en in dierenwinkels worden gekocht. Voedsters en jongen kunnen best zoveel mogelijk met rust gelaten worden, vreemde mensen in het hok zijn vreemde geluiden, vreemde geuren, vreemde bacteriën. Vooral jonge konijntjes zijn hier heel gevoelig aan. In het verleden hebben we het wel toegestaan, elke zaterdag en zondag werd helemaal in beslag genomen, mensen die veel te laat komen of gewoon zonder verwittigen niet komen. Het weekend is er ook voor ons om op rust te komen en alle nodige verzorging te geven aan de konijntjes. Sinds Corona en meerdere nare ervaringen zijn we dus hiermee gestopt. Mensen die echt live willen kiezen stuur ik graag door naar dierenwinkel of markt.

Konijntjes kunnen enkel gereserveerd worden via de site, zo heeft iedereen gelijke kans, bij afhaling van konijntjes mag je al de hokken en dieren zeker zien, en alle vragen stellen waar je mee zit, we hebben niets te verbergen en willen zo transparant mogelijk zijn.

We hopen op ieders begrip voor het welzijn van de dieren en sinds de Corona ook voor ons en uw welzijn.